Щоденник - «Друг» Ваш! Чи потрібно вести щоденник? Правила ведення щоденнику.
Щоденник - «Друг» Ваш! Чи потрібно вести щоденник? Правила ведення щоденнику.

Сучасне життя швидкоплинне та стрімке. Ми хочемо встигнути та реалізувати багато планів, задумів, мрій, які не завжди можемо втримати в своїй голові. Ми часто просто відволікаємось на іншу ідею чи справу, забуваємо про важливе і в результаті плутаємось у своїх планах, не можемо спланувати свій час, нічого не встигаємо. А заплановане так і лишається не реалізованим. Для того щоб уникнути таких проблем, необхідно почати постійно та правильно планувати своє життя, роботу, навчання, домашнє господарство тощо. Всі знають ще зі школи, що якщо записати будь-яку інформацію, то вона краще запам’ятовується.

Ви можете скласти для себе завдання на годину, день, тиждень, місяць і навіть роки, взяти щоденник з собою і коли виникне нова ідея чи завдання завжди переглянути записи і виділити з них пріоритетні.

З впевненістю можна сказати, що щоденник потрібен всім, незалежно від посади, статусу, роботи, віку тощо. Навіть домогосподарка при веденні щоденника знайде для себе масу переваг.

«Другом» з планування Вам може стати будь-який щоденник. Для досягнення цілей шляхом планування Вам не потрібне щось особливе. В наш час магазини пропонують широкий вибір записних книжок, щоденників, зошитів, блокнотів тощо. А дехто і взагалі перейшов на електронний варіант ведення своїх справ. Просто оберіть для себе оптимальний варіант.

Щоб обрати ідеальний варіант треба звернути увагу на якість щоденника, так як він має прослужити довго при щоденному використанні. Також в деяких щоденниках є додаткова інформація та проставлені дата та час, проаналізуйте чи буде вона Вам корисною. Дизайн також оберіть відповідно до того, де і як Ви будете ним користуватись.

Які правила допоможуть вести щоденник?

Записуйте завдання стисло й чітко. Можна проставити нумерацію чи будь-які інші позначки. Бажано обмежити себе в часі на виконання одного завдання. Це дасть змогу раціонально використовувати свій час і більше встигати.

Всі завдання можна поділити на декілька категорій:

  • за ступенем важливості та терміновості;
  • регулярно повторювальні справи (для нагадування);
  • особисті та робочі;
  • глобальні справи (що потребують багато часу і розтягуються на невизначений час).

Найважливіші завдання та дати краще виділити кольоровим текстовим маркером, щоб точно звернути на них увагу. Щоб ведення щоденнику стало ефективним, заповнювати його треба кожного дня і старатись не відкладати справи на потім. Розробіть зручний варіант заповнення щоденника і Ви з часом побачите результат. Ви систематизуєте всю інформацію, Ви не будете тримати все у своїй голові, розвантажите думки та мозок. Щоденник – це помічник людини, яка цінує свій час та ресурс.

Щоденник може стати Вашим другом, секретарем, помічником, контролером. Тож оберіть для себе варіант, який ідеально буде вписуватись у Ваше життя. І будьте чесними перед собою, коли записуєте завдання. Дивіться реально на час і затрати для виконання кожної із справ. Не перевантажуйте свій день, залишайте час на відпочинок, сім’ю, друзів, саморозвиток тощо.

В свою чергу працівники фірми «Прінт-Експрес» допоможуть обрати з величезної кількості варіантів щось особливе саме для Вас!