Історія скріпки. Використання в повсякденному житті
Історія скріпки. Використання в повсякденному житті

Всі знають, що канцелярська скріпка призначена для скріплення аркушів паперу.

У 1899 році Юхан Волер проводив експерименти з шматочками пружинного дроту і йому вдалося зробити декілька вдалих варіантів скріпок. Він навіть запатентував їх, але розвивати та удосконалювати їх конструкцію Юхану Волеру так і не вдалося.

Тому в 1900 році була запатентована скріпка на ім’я «Konaclip» американським винахідником Корнеліусом Броснан.

А вже класичний вигляд скріпки випустила британська компанія «Gem Manufacturing» в тому ж 1900 році. В Осло навіть був збудований пам’ятник у вигляді подвійного витка дроту, скріпки.

Сьогодні в магазинах можемо зустріти скріпки гофровані, гладкі, пластмасові, круглі, трикутні, квадратні, кольорові з вініловим покриттям тощо.

В наш час люди використовують скріпки не тільки для скріплення паперу, а й знаходять їй не стандартне застосування в повсякденному житті.

Наприклад:

-скріпки використовують для закриття пакетів, згинаючи обрізаний (відкритий край) та скріплюючи його скріпкою. Таким чином вміст відкритого пакету залишається на місці;

-скріпку часто використовують замість «собачки» на замку (блискавці);

-за допомогою розігнутих скріпок у вигляді букви S можна підвішувати різні предмети (фіранки, штори, фотографії… і навіть рибу для сушки);

-скріпку ще використовують у якості закладки для книг. Просто чіпляють на потрібний аркуш, або ж прикрашають декоративним скотчем чи стрічками.

Це далеко не всі приклади де можна використовувати цю унікальну і незамінну канцелярську річ.

Фірма «Прінт-Експрес» вирішила показати та перевірити, за допомогою відео, як саме і чи дійсно працюють деякі «лайфхаки» зі скріпкою. Відповідь дивіться у відео.