Як правильно вибрати рюкзак для першокласника
Як правильно вибрати рюкзак для першокласника

Правильно вибрати шкільний ранець для першокласника завдання не з легких. У той же час, дуже важливо зробити правильний вибір, оскільки від цього залежить здоров’я хребта дитини та її постава.

Перше, на що повинні звернути увагу батьки при виборі ранця для першокласника, так це на жорсткий внутрішній каркас. Такий каркас допоможе правильно розподілити навантаження, і не дозволить гострих предметів і краях підручників врізатися в спину. Крім цього, жорстка спинка ранця не допустить, щоб вміст ранця пом’ялося. Ортопедична спинка ранця теж важлива деталь, оскільки саме від якості такої спинки залежить стан хребта школяра і його постава.

Також необхідно звернути увагу на матеріал, з якого виготовлений ранець. Краще всього, якщо ранець буде виготовлений з щільного синтетичного матеріалу. За таким ранцем легше доглядати і прати забруднення.

Розмір шкільного ранця для першокласника теж має значення, оскільки ранець не повинен упирався в потилицю школяра вгорі і тиснути на поперек знизу. Дуже важливо звернути увагу на вагу ранця, оскільки, виходячи з ортопедичних рекомендацій, першокласнику не можна носити за спиною вага більше 10% власної ваги. Виходячи з того, що середня вага першокласника становить 25-30 кілограм, то вага ранця першокласника не повинен перевищувати одного кілограма.

Лямки ранця обов’язково повинні бути м’якими, з еластичної тканини, регулюючими, і мати ширину не менше п’яти сантиметрів. Крім цього, ранець для першокласника повинен мати зручну застібку і відділення.

Дуже добре, якщо рюкзак буде оснащений світловідбиваючими елементами, які в темний час доби зроблять Вашої дитини помітним на дорозі.

Купувати шкільний ранець для першокласника коштує тільки з самим першокласником після ретельної примірки. Приміряючи ранець, постарайтеся наповнити його книгами або іншими предметами, для того, щоб дитина змогла відчути навантаження і зрозуміти, чи зручно йому буде ходити до школи з таким ранцем.