Як підготувати дитину до школи та купити необхідні канцтовари?
Як підготувати дитину до школи та купити необхідні канцтовари?

Як підготувати дитину до школи?

Перше і найважливіше завдання для батьків - це правильно підготувати дитину психологічно. Мотивуйте бажання дитини йти до школи: часто розповідайте їй цікаві історії про школу, грайте в школу, читайте, малюйте. Розповідайте про вчителя, учня, урок чи перерву. Щоб дитині було легше на перших етапах в школі навчіть її розповідати про зовнішнє середовище (зміну погоди, пори року, про тварин тощо) та інформацію про себе та батьків (ПІБ, вік, адреса проживання). Також важливо навчити дитину всидіти на місці, тому старайтеся займатись разом сидячою роботою, щоб потім малечі не було важко висидіти урок. Не забувайте хвалити дитину та підтримувати, адже дуже важливо, щоб вона отримувала задоволення від навчання. Для старших діток теж важлива моральна, психологічна підготовка до школи після канікул чи карантину.

Як вибрати канцтовари для школи?

Батькам дуже важко з різноманітності канцелярії обрати правильні, необхідні канцтовари, витрачаючи на це розумні кошти.

Перш за все бажано проконсультуватися з вчителем перед початком навчального року на рахунок канцтоварів. Адже кожного року впроваджуються зміни в навчальну програму тому, щоб не витрачати гроші та час на зайві, не потрібні дрібниці краще все таки отримати поради від вчителя. Зазвичай перед навчальним роком відбуваються батьківські збори, де вчитель надає перелік потрібних канцтоварів.

Ми ж в свою чергу хочемо дати декілька порад по вибору канцелярії до нового навчального року.

Для першокласників звичайно потрібно приділити більше уваги канцелярії. Вона має бути якісною, простою та дуже зручною в роботі.

Одним з найголовніших аксесуарів є шкільний рюкзак. Ранець має бути невеликого розміру та ваги, міцний, з водостійкого матеріалу, з жорстким каркасом, анатомічною спинкою та широкими заплічними лямками, з світло відбиваючими елементами та наявними накладними кишенями. Це основні та головні критерії якісного портфеля.

Для того, щоб дитину навчити організованості та порядку пенал бажано обрати з відділами, де все письмове приладдя розкладається по своїх місцях. Це зручно і водночас допоможе дитині привчитись до порядку.

Ручку для першого класу краще купити кулькову з трикутним корпусом та гумовими вставками для пальчиків. Зараз є безліч варіантів так званих «тренувальних» ручок чи ручки «першокласника», де є на гумовому грипі спеціальні виїмки для пальчиків, це дає можливість дитині правильно тримати ручку в руці.

Простий олівець має бути середньої м’якості (НВ) та в дерев’яному корпусі, що добре точився. А от механічні олівці вже підійдуть для старших класів.

Точилка для олівців обов’язково має бути з контейнером для сміття, щоб не витрачати зайвий час на прибирання.

Лінійку краще придбати довжиною не більше 25-ти сантиметрів, з чітко нанесеними поділками. Важливо звернути увагу на безпечність лінійки. Вчителі рекомендують для першокласників обрати дерев’яну лінійку. Вона безпечна, проста та не ковзає по поверхні.

Дехто вважає, що гумка не потрібна, якщо вона вже вбудована в олівець. Але такі конструкції не зовсім надійні та ефективні, тому краще придбати окрему гумку для олівця. Вона має бути м’яка та не залишати слідів на папері.

Зошити слід обирати з якісного паперу та з чіткою розміткою. А обкладинку можете вибрати за вподобаннями дитини або за рекомендацією вчителя. Зверніть увагу, що зошити в косу лінію бувають з різною розміткою, тому обов’язково порадьтесь з вчителем, які саме обрати , щоб не помилитись.

Також не забувайте про обкладинки для зошитів та книг. Обкладинки продаються в наборах та окремо, тому слід звернути увагу на розмір та якість. Обкладинка має бути з прозорого, щільного, поліетилену, що не містить шкідливих речовин для здоров’я дитини.

Папка для зошитів допоможе в організації, транспортуванні та збереженні в охайному вигляді зошитів та прописів схожого розміру. Перевагу віддати потрібно жорстким папкам з зручними застібками (на гумках, липучках, блискавках).

Ну і звісно ж  щоденник. Зараз в молодшій школі не завжди оцінюють за 12-ти бальною системою та взагалі не виставляють оцінок. Але щоденник бажано мати, оскільки це своєрідний зв'язок вчителя з батьками. В щоденник вчитель може записувати домашнє завдання, що необхідно додатково придбати чи на що звернути увагу. Щоденник рекомендують купувати простий, без зайвих відволікаючих картинок та інформації.

Також необхідно буде купити:

Ми розглянули основний список канцелярського приладдя, але все таки наполегливо рекомендуємо попередньо проконсультуйтесь з вчителем та скласти список «шпаргалку» необхідних товарів.

Магазин «Прінт-Експрес» радо допоможе Вам обрати необхідні канцтовари для навчання. Адже в нас є не просто бажання допомогти, а й досвід. З року в рік ми збираємо багато діток різного віку до школи. Наші консультанти теж мають діток і тому точно знають та порадять, які канцтовари кращі для школи. Обирайте якісний товар за розумною ціною разом з «Прінт-Експрес».