Біндер. Види та застосування
Біндер. Види та застосування

Біндер - скріпки, «жабки», прищіпки, затискачі для паперу - це назви, якими ми називаємо біндери шукаючи їх на поличках магазинів.

Історія біндера

Едвін Балтслі був винахідником та письменником. В нього завжди були купи паперів, які розлітались, плутались та губились. Спостерігаючи за цим, його син Луіс Балтслі вирішив допомогти батьку впорядкувати свої записи. Так в 1910 році в м. Вашингтоні з’явились зажими для паперу, які виготовив Луіс Балтслі. А в 1915 році він запатентував свій винахід та запустив широке виробництво. Форма біндерів декілька разів змінювалась, але механізм роботи залишився незмінним до цих пір.

Біндер - це пластина спеціальної форми рівнобедреного трикутника з пружиною та петлями зверху.

Такий механізм дозволяє зафіксувати та утримувати як декілька аркушів, так і велику кількість аркушів паперу, картону, фотографій тощо.

Розмір біндерів, що вказаний на пачці дорівнює ширині його бічної сторони. Від розміру залежить кількість аркушів, що може скріпити біндер.

Основні розміри біндерів для офісного паперу:

  • 15 мм (до 40 аркушів);
  • 19 мм (до 60 аркушів);
  • 25 мм (до 100 аркушів);
  • 32 мм (до 150 аркушів);
  • 41 мм (до 200 аркушів);
  • 51 мм (до 230 аркушів).

Як правило в магазинах продаються біндери в упаковках по 12 штук, але можна придбати й поштучно. Біндери можуть бути чорними або ж кольоровими.

Використання біндерів

Біндерами користуються для скріплення паперів і це дуже зручно в тому випадку, коли потрібно буде щось змінити та замінити аркуш. Біндером можна прикріпити аркуш паперу до папки, теки, планшетки, дощечки тощо.

Біндери використовують не тільки за їх прямим призначенням. Наприклад, якщо під рукою в офісі немає спеціальних інструментів для зшивання документів нитками, то можна вже підготовлені аркуші з дірочками (зробити за допомогою дироколу) акуратно скласти стопкою та скріпити з декількох сторін біндерами, щоб папір не розсувався і зшивати спеціальними нитками (шпагатом), а після завершення біндери просто зняти.

Також біндери використовують для фіксації проводів, для скріплення грошей, для закриття упаковок з сипучими речовинами, для телефонної підставки тощо. А творчі люди знаходять креативне застосування таким зажимам. Прикрашаючи біндери своїми руками в потрібній кольоровій гаммі прикріплюють картинки, записки, фотографії до декоративних мотузок, стрічок, проводів. Таким чином втілюють дизайнерські рішення в життя та створюють особливий інтер’єр чи святкову атмосферу.

Можна сміливо сказати, що біндери займають особливу нішу серед канцелярського приладдя.

Купити біндери для паперу можна в інтернет-магазині «Прінт-Експрес». В нашому магазині великий асортимент не лише біндерів, а й всього канцелярського приладдя гарної якості, різних виробників та за доступними цінами.